Information

Fysikguiden.se erbjuder fria guider inom fysikens värld. Målgruppen är grundskolans sista årskurs till gymnasiets mitt. Vi strävar efter att ha tydliga exempel där vi försöker visa hur matematiken är ett riktigt bra verktyg snarare än ett problem.

Matematiken hålls alltid på en så grundläggande nivå som möjligt och anpassas vanligtvis efter de grundläggande fyra räknesätten. Vi tar ibland ut svängarna med hjälp av derivator och integraler, men detta placeras ofta i separata guider eller längst ner för att inte besökaren ska bli åksjuk av okänd matematik vid första anblick.

Förenklade formler och resonemang

Då målgruppen är grundskolan till gymnasiet, där många elever tar sina första steg in i fysiken anpassar vi formler och resonemang för den nivån i huvudsak. Det finns ingen anledning för oss visa upp alldeles för krångliga formler och matematiska knep när vår målgrupp ändå inte kommit dit ännu. Detta innebär att vi ibland får slira något på definitioner och göra antaganden som kan vara ganska långt ifrån verkligheten.

Jag har upptäckt ett fel!

Det var slarvigt av oss. Vi hoppas att du vill höra av dig till info@fysikguiden.se. Självklart strävar vi efter att allt ska vara korrekt från första början men fel kommer alltid leta sig in. Vi tar emot alla synpunkter och anmärkningar du kan tänkas ha, från stora till små.

Var finns det guider inom el & elektricitet?

På Fysikguiden.se har vi inga guider inom elläran ännu. Ett tips kan vara att titta på Eddler.se, exempelvis är genomgången på Ohms lag tillgänglig kostnadsfritt.

Vem håller i pennan?

Det gör jag, Christoffer, med god hjälp från ett par kamrater då och då. Jag har knallat igenom gymnasiet och nu delar jag med mig av det jag lyckades plocka upp.

Kontakt

Vi har en epostadress, info@fysikguiden.se. Då vi lever i en modern tidsålder bör du ha svar inom ett par timmar med undantag för påsk, julfirande, födelsedagskalas eller annan mer högprioriterad tillställning.